Mobilní domky pro rekreaci v maďarských lázní

Mobilní domek pro rekreaci v MaďarskuV Maďarsku se od loňského roku začaly množit mobilní domky v kempech k rekreačním účelům s možností si je pronajmout od brzkého jara až do pozdního podzimu. Dá se debatovat o tom, jaký typ ubytování je ekonomicky výhodnější, ale přesto důstojný. Alespoň tříhvězdičkový hotel, nějaká chatička, obytný vůz nebo karavan? A do úplného obrazu se od nedávna (i když v Americe a v západní Evropě tato forma bydlení je už obvyklá velice dlouho) tlačí mobilní domky (často se používá i nepříliš český výraz mobilheim). K úplné pravdě patří však i to, že v Maďarsku se mobilní domky budují a provozují především z rekreačních cílů v rekreačních oblastech. První laštovky tohoto typu byly montované v lázních Maďarska, respektive většinou v kempech nacházející se jen pár metrů od hlavních vchodů lázní. Jsou to: lázně Bükfürdő (bukfurdo),  lázně Hévíz  (heviz), lázně Tiszakécske (tisakečke), lázně Sárvár (sarvar). Rekreační oblast maďarského Balatonu (Blatenské jezero) je taktéž terčem firem provozujících mobilní domky. U Balatonu byly velice pěčlivě výbrány ty nejhezčí kempy, kde byly umístěné mobilní domky. Jsou to letoviska na jihu Balatonu Siófok (šiófok), na severu Balatonfüred (balatonfured) a Vonyarvashegy (voňarcvašheď).
Teď se vraťme k ceně. Počítáme-li vše dohromady a zvážíme-li náklady, pak rozhodně dáváme hlas za rekreaci v mobilních domcích. Cenová úroveň před a posezóně je rozhodně směšně nízká. Například v lázních Bükfürdő zaplatíte (bukfurdo) v květnu za jednu noc na 5 osob pouze 50 Euro. A za tuto cenu máte k dispozici prakticky vše, co máte ve vaší domácnosti. V hlavní sezóně si ten stejný mobilní dům můžete pronajmout na noc a pro 5 osob za 90 Euro. Je to na noc a osobu 18 Euro. V hlavní sezóně neseženete za tuto sumu prakticky ani penzion, ani soukromé ubytování.
Není náhodou tedy, že mobilní domky určené pro rekreaci v maďarských kempech a u Balatonu se velice rychle obsadí. Obzvlášť je mají rádi rodiny s dětmi. Ten, kdo má dvě či tři děti zná dobře finanční náklady na rodinnou dovolenou... Snad i pro ekonomickou cenu si rezervuje čím dál tím víc rodin tuto formu rekreace.
Rezervujte si i Vy včas dovolenou v maďarských lázních nebo u Balatonu. Vše si můžete vykomunikovat přímo v Maďarsku a to česky!

Zprávy z Maďarska

Redaktor: I.T.Veres +36 30 680 26 26 info@a-madarsko.cz
Vytvořeno službou Webnode