Dobré jídlo a romantická procházka v Budapešti

Most Margit-híd, kde jezdí tramvaj č. 6 a 4. Na zastávce mostu vystoupíte a dostanete se na ostrov. Nebo přejedete most a za mostem vystoupíte na první zastávky a jste v restaureci Trófea Buda.Když už jste v Budapešti, za žádnou cenu nevynechejte návštěvu Margit-sziget (Markétin ostrov). Tento ostrov byl pro návštěvníky a Budapešťany zpřístupněn v roce 1869 a dnes je prakticky nejkrásnějším parkem města o délce 1,5 km a šířce půl kilometru.
Ostrov má zvláštní ale velice příjemné mikroklima a je považován za plíce velkoměsta. Je jako stvořený pro romantické procházky, ať už je zima či teplejší počasí. Dominantou ostrova je u jižního cípu, poblíž mostu Margit híd Památník centenária, Vodárenská věž a nejoblíbenější plovárna lázně Palatinus. Ani zde neschází termální voda. V oblíbených hotelech Danubius Health Spa Resort Margitsziget**** a Danubius Grand Hotel Margitsziget**** bazény obsahují termální vodu. Parky a cesty na ostrově jsou pěkně udržované, a tak není divu, že se tu po celý den potkávají běžci, rodiny s dětmi i cyklisté. Pokud jste dostali chuť na návštěvu a procházku po Markétině ostrově, pak si na tento program vyhraďte tak 2-3 hodinky času. Počítejte s tím, že se s autem na ostrov  nedostanete, pokud tedy nebydlíte v některém z již jmenovaných hotelů. Dostat se na ostrov ale není nijak složité: nejdelší tramvaj Evropy, tramvaj č. 6 a 4 jezdí po okruhu města a má zastávku i na mostě Margit u jižní části ostrova s názvem Margitszigeti bejáró. Mimochodem most Margit byl po několika desetiletích kompletně obnoven.

Dvě věci jsou naprosto jisté: ostrov klidu se vám bude velice líbit, a tou druhou jistotou je, že po procházce díky čistému vzduchu budete mít určitě velký hlad. Takže bude dobře, když už si předem zajistíte místo ve velice populární restauraci Trófea Buda.
Nachází se pouhých 5 minut chůze od ostrova přes most Margit. V restauraci Trofea Buda - jak se říká dnes – je vše all inclusive, ceny jsou pevné, nepředstavitelný výběr (100 druhů různých chodů ve formě švédských stolů) a vše si můžete (vřele doporučujeme) zajistit, rezervovat předem a to česky. V restauraci vůbec nemusíte mluvit, jenom konzumovat a nakonec zaplatit. A pokud nemůžete být bez internetu ani v době oběda či večeře, pak máte k dispozici bezplatné WiFi. Restaurace je bezbariérová.
Určitě vás bude také zajímat, pokud trávíte 2-3 noci v Budapešti, jaké další restaurace doporučujeme? Odpověď je jednoduchá: restaurační síť Trófea. Restaurace jsou celkem 3, ale nemusíte se obávat, že je ve všech stejná nabídka... Co do počtu chodů to ano, ale každá z těchto restaurací nabízí vždycky jiné chody než ta druhá... Takže večeři či oběd si můžete hezky dopředu naplánovat - za předpokladu, že si rezervujete předem místo.
Přejeme pěknou a inspirativní procházku po Markétině ostrově a dobrou chuť.

Zprávy z Maďarska

Redaktor: I.T.Veres +36 30 680 26 26 info@a-madarsko.cz
Vytvořeno službou Webnode