Budapešťská muzejní noc se blíží III.

V tomto článku Vám poradíme s tím, jaká muzea máte možnost navštívit, pokud nasednete na autobusy číslo 206 a číslo 9.

Jestliže jste velká rodina s dětmi, neváhejte je se sebou vzít také na tuto večerní akci, protože řada muzejí nabízí programy také pro ty nejmenší. Sedněte na autobus 206, který Vás doveze k Výstavní hale (Műcsarnok) – nachází se naproti Muzeu Krásných Umění, takže si vystupte na stanici Hősök tere. Již v 17:00 začíná dětský program Bylo nebylo, kde se děti mohou pobavit činnostmi, jako keramika, malování, výroba fotomontáží atd. Pokud jsou Vaši ratolesti již od malička závislí na internetu, pak je určitě bude bavit program Doodle for Google od 20:00, což je program pro děti organizovaný Googlem.

Zůstaňte na autobusu 206 a vystupte na stanici Oktogon, pokud si nechcete ujít jedinečnou výstavu terakotové armády prvního čínského císaře ve VAM Design Centeru. Sice se jedná jen o kopie, ale vzhledem k tomu, že VAM Design Center pořádá dny Mexika, určitě si vyberete z mnoha dalších zajímavostí.

Autobus číslo 9 Vás doveze na stanici Alagút, kde si určitě vystupte, aby jste se mohli podívat do nejpopulárnějšího a zcela jistě do nejpřekvapivějšího muzea v Budapešti – jedná se o Podzemní nemocnici. Sem Vám děti vzít nedoporučujeme, protože hrůza a tragická atmosféra války, kterou jistě vzbudí krvácející voskové figury a voskový doktoři z II. Světové války, budou ještě dlouho doprovázet i myšlenky citlivých dospělích... Tuto jedinečnou a působivou nemocnici navštíví při své návštěvě Maďarska i různé celebrity, naposledy tu byl např. Robert de Niro. Hostely v Budapešti

Zprávy z Maďarska

Redaktor: I.T.Veres +36 30 680 26 26 info@a-madarsko.cz
Vytvořeno službou Webnode