Budapešťská muzejní noc se blíží II.

V tomto článku máte možnost dostat jak praktické, tak i zajímavé informace, pokud se rozhodnete navštívit Budapešť 24-ho června s účelem prohlídky několika muzejí.

Pokud máte chuť pokochat se oceněnými fotografiemi na téma příroda (Wildlife Photographer of the Year 2010) , pak neuděláte chybu, když vystoupíte z autobusu číslo 254E na zastávce Nagyvárad tér a zastavíte u Přírodovědeckého Muzea. V rámci výstavy Mnohobarevný ŽIVOT si rovněž můžete udělat představu o tom, jaká zvířata žila na území Maďarska před dávnými časy.

Jste-li v Budapešti poprvé tak si nenechte ujít návštěvu Nárdoního Muzea a vystupte si ze zmíněného autobusu na zastávce Kálvin tér. Zde se bude konat spousta programů a vůbec se nelekejte, když zahrada a okolí tohoto muzea bude připomínat se svou veselou a bohémskou náladou spíše nějaký brazilský festival. Vyslechněte si jeden z koncertů, např. představení Alexe Szilasiho: Chopin-Liszt.

Vystupte na Hősök tere, u Muzea krásných umění, pokud Vás neděsí strašidelná nálada nejnovější výstavy Mumií nebo se jen opět chcete pobavit nějakým koncertem, představením břišních tanečnic, nebo večerním veslováním na jezeru ve Városliget.

Ale rovně zůstaňte na této trase pokud Vás zajímá historie Maďarska (Muzeum Teroru, Památkové Muzeum Holokaust), elektrotechnika a doprava (Muzeum televizorů a rádií, Elektrotechnické Muzeum, Muzeum dopravy, Podzemní železniční muzeum) nebo máte chuť na něco neobvyklého (Muzeum Pošty, Muzeum poštovních známek, Muzeum historie veterinářství)

Všechna výše uvedená muzea jsou podél trasy jižní Pešti, a projíždí jí autobus číslo 245E. Apartmány v Budapešti

Zprávy z Maďarska

Redaktor: I.T.Veres +36 30 680 26 26 info@a-madarsko.cz
Vytvořeno službou Webnode