Maďaři pátrají v bulharském Nesebaru

Hotel Trinity Sea Residence*** Nedávno jsme se dozvěděli, že budapešťské obvody mají takzvané sesterské města po Evropě. Snažili jsme se dopátrat toho, jak to vlastně funguje, jaký přínos mají tyto bezesporu plodné vztahy...
Ale nedozveděli jsme se nic, a proto jsme se rozhodli, že užitečné spojíme s příjemnou dovolenou. A tak jsme si vybrali na první poslech dobrě znějící bulhařský Nesebar - sesterské město jedného budapešťského obvodu, abychom se konečně dozvěděli co spojuje město Nesebar a jeden, nejmenovaný obvod hlavního města Budapešť.
Po příjezdu jsme však zjistili, že vlastně mezi daným obvodem v Budapešti a Nesebarem není žádný společný jmenovatel, ne-li to, že nic společného nemají...
Ale nepředbíhejme. Brzy ráno v Budapešti jsme si nasedli (to můžete udělat taktéž i v Praze) do kožených křesel pekně fialově nabarveného letounu maďarské společnosti WizzAir a za devatdesát minut jsme přistáli v Burgasu. Bez peněz to nejde, a proto jsme si ihned vyměnili Eura na Levu. Byla to chyba první, kterou jsme udělali. Taxíkem jsme se dopravili do Nesebaru. S taxikářem probíhala rozsáhla diskuse o Starém a o Novem Nesebaru. Samozřejmě vše se točilo o ceně. Přátele, vše je stejné aleaspoň podobné jak u nas v Budapešti či v Praze... Rozdílem, že pražský a budapešťský taxikář zná vše, co kde je, ale tento nás burgasský neznal nic: telefon mu nefungoval, takže náš, předem zajištěný hotel si zavolal z našeho, maďarského mobilu... Pravdou je, že jmse mu ho dali my..., ale jenom jednou, podruhé jsme mu ho již nepůjčili.
No, ale v hotelu Trinity Sea Residence*** nám vše vynahradili. Už před 8 hodinu ranní jsme byli v hotelu. A představte si, pokoj jsme ihned dostali, i když jsme na ně meli nárok od 14 hodin.
Hotel ve starém Nesebaru, jako z pohádky: příjemný personál, výhled na moře, rodinná nálada. Po pár dnech jsme zjistili, že tento hotel byl výběr nejlepší, který jsme mohli vůbec učinit. My jsme sem letěli, ale kdo sem přijede autem, v starém Nesebaru si bude nesmírně cenit parkoviště - které tento hotýlek má.
Čeho jsme se dopátrali v Nesebaru, a kolik nás to stálo pro dvě osoby, napíšeme za pár dnů.

Zprávy z Maďarska

Redaktor: I.T.Veres +36 30 680 26 26 info@a-madarsko.cz
Vytvořeno službou Webnode