Letadla MALÉV dnes ráno již zůstala na zemi

Aktualizováno: 2012-02-03 19:39

Krátce po 19 hodině opustilo první lízingované letadlo společnosti MALÉV ke svým majitelům. Do 8 hodin večer všechni letouny opustí svou bázi v Budapešti a vráti se k lízingové společnosti - některé do Irska, některá do Arizony.

Vlastniků platné letenky na linky MALÉV do středy (8.2.2012) maďarská autobusová společnost Orange Ways zdarma dopraví z Prahy do Budapešti.
Původní článek:
Dnes ráno po 66 letech ukončila svou činnost maďarská letecká společnost MALÉV. Podle dostupných zpráv z lízingovaných letounů zůstal jeden na letišti Ben-Gurion v Tel-Avivu, kde již nebyl obsloužen – s odvoláním na finanční nejistotu společnosti. Letoun z Tel-Avivu měl přistát krátce po 8 hod. ráno, ale do uveřejnění tohoto článku ještě nedorazil do Budapešti.
Ostatní letouny společnosti nevinně čekají na lepší časy na letišti v Budapešti.
Poslední letoun v 66 leté historii společnosti MALÉV přistál v Budapešti dopoledne v 9 hod. 48. min. Doletěl z Helsinki pod číslem MA745. Všechny stroje, personál a cestující zůstávají na zemi. Dnes ráno se na letišti konaly smutné scény, jednak v okruhu cestujících marně čekající na odbavení linek MALÉV, ale snad smutnější byly reakce přistávajících a k odletu už zbytečně připravujících se členů posádek MALÉVu – oni totiž o ničem neveděli. Jistota byla jenom jedna: s MALÉVem nikdo už nepoletí ať je to cestující nebo posádka. Litujeme.
Jak dál? To zatím nikdo neví, ale o dějech budeme Vás informovat.

Zprávy z Maďarska

Redaktor: I.T.Veres +36 30 680 26 26 info@a-madarsko.cz
Vytvořeno službou Webnode